Vacature privéles NT2

Vacature privédocent

NL voor anderstaligen

ONLINE ma t/m vr avond en za ochtend


Tijdens de recente lockdown zette ik online lessen Nederlands voor expats op. Binnen een week had ik mijn eerste 4 studenten en inmiddels geven 7 geweldige NT2-docenten 5 dagen/avonden per week les binnen mijn taalschool. We zijn een redelijk jong team (24 - 44 jaar), gemotiveerd en zijn goed in het inspelen op mensen en situaties. En we zoeken een collega voor online privélessen op doordeweekse avonden en op zaterdagochtend. We zijn extra geïnteresseerd in een docent die (naast vloeiend Nederlands) goed Afrikaans spreekt!


BEN JIJ DIT?

We zoeken een man of vrouw die met plezier, humor en een open houding expats helpt bij hun wens om Nederlands te spreken. Je hebt een NT2-certificaat of zodanige ervaring als NT2-docent dat je weet wat bij welk taalniveau hoort. Grammaticale regels leg je direct uit als studenten daar spontaan om vragen. We geven les aan 4 niveaus van A0 tot en met B2. De vorm is speels, maar de inhoud is professioneel. Je biedt een gestructureerd programma met daarbinnen ruimte voor aanpassing en spontaniteit. Je hebt affiniteit met (vaak hoogopgeleide) expats en kan omgaan met studenten van verschillende culturele achtergronden en studiemotivatie. Je bent handig met online lesmateriaal. Oog voor wat mensen nodig hebben is onmisbaar. Je werkt zelfstandig en past binnen ons team. Je neemt je vak serieus en kunt lachen om jezelf. Je hebt ervaring met online lesgeven. En je werkt voor een jong bedrijf dat meebeweegt met de vraag van studenten, dus flexibiliteit is een dienstbare eigenschap. 


OVER DE LESSEN

Je geeft online les aan 1 of 2 mensen. Je zorgt voor een goede, toegesneden voorbereiding waarin je met een programma en oefeningen komt die mensen motiveren en uitnodigen hun Nederlands daadwerkelijk te gebruiken, in de les en thuis. De behoeften van een klant bepalen wat je aanbiedt. Je hebt ervaring met Zoom en online lesmateriaal of de capaciteit en zin om dit snel te leren. Alle communicatie met studenten verloopt online en heeft een persoonlijk en informeel karakter.


OVER DE STUDENTEN

De studenten zijn vaak hoogopgeleid. Hun motivatie om de taal te leren is over het algemeen prima. Het doel van de meeste studenten is met gemak en plezier deel te kunnen nemen aan het leven in Nederland, thuis en op hun werk., hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten of examen te doen. En allemaal willen ze een leuke les.


WAARDEN

Connectie en plezier zijn belangrijke waarden, die we actief inbrengen in de les. Humor, ontspanning en speelsheid, dat past de meeste expats goed na een dag hard werken, voor hun kind zorgen of thuis zitten. En samen met veiligheid in de klas zijn dat belangrijke dingen die we van de nieuwe docent verwachten. Met 'real life' - opdrachten en leuke oefeningen in de klas helpen we expats niet alleen de Nederlandse taal te leren, maar ook het vertrouwen te ontwikkelen om het Nederlands actief te gebruiken met partners, buren, collega's, onderwijzers van hun kinderen en anderen in hun sociale omgeving. Dit draagt bij aan persoonlijk welzijn voor alle betrokkenen en cohesie binnen de Nederlandse samenleving als geheel.


BEDRIJF

Joyce Veldsink verzorgt betaalbare online lessen Nederlands voor expats. Er is aandacht voor individuele leerwensen en -benodigdheden van studenten. Connectie en plezier zijn belangrijke waarden in de lessen en daar buiten. Er is een online omgeving waarin studenten met elkaar kunnen communiceren.


VOORWAARDEN

Dienstverband: freelance/ZZP. €25 per lesuur voor 1 persoon, €30,- voor 2 personen. Dit is inclusief BTW (taallessen zijn vrijgesteld van BTW) en voorbereiding. We evalueren na 1 lesblok of het voor beiden een goede basis voor samenwerking in de toekomst is gebleken..


INTERESSE?

Bij interesse ontvang ik graag een persoonlijke motivatie met kort cv, foto en de dagdelen (ma t/m za, ochtend, middag, avond) waarop je beschikbaar bent via info@dutchwithjoy.com. Je krijgt dan van ons bericht of je uitgenodigd wordt voor een online kennismakingsgesprek. Als we allebei enthousiast zijn, bieden we je een Overeenkomst van Opdracht voor zzp-ers. 


Ik kijk uit naar je sollicitatie!

Heb je een vraag of opmerking?