Vacature privéles NT2

Vacature privélesdocent

NL voor anderstaligen

ONLINE


Tijdens de eerste lockdown in 2020 zette ik online lessen Nederlands voor expats op. Inmiddels geven 10 geweldige NT2-docenten 5 dagen/avonden per week les binnen mijn taalschool. We zijn een redelijk jong team (24 - 44 jaar), gemotiveerd en zijn goed in het inspelen op mensen en situaties. En we zoeken een collega voor leuke, online privélessen. De meeste van onze klanten willen 's avonds les, maar ook overdag en soms op zaterdagochtend hebben we iemand nodig. We daarnaast zijn we erg geïnteresseerd in een docent die (naast vloeiend Nederlands) goed Afrikaans spreekt.


BEN JIJ DIT?

We zoeken een man of vrouw die met plezier, humor en een open houding expats helpt bij hun wens om Nederlands te spreken. Je hebt een NT2-certificaat of zodanige ervaring als NT2-docent dat je weet wat bij welk taalniveau hoort en mensen kunt voorbereiden op hun examens. De vorm is speels, maar de inhoud is professioneel. Je biedt een gestructureerd programma met daarbinnen ruimte voor aanpassing en spontaniteit. Je hebt affiniteit met (vaak hoogopgeleide) expats en kan omgaan met studenten van verschillende culturele achtergronden en studiemotivatie. Je bent handig met online lesmateriaal. Oog voor wat mensen nodig hebben is onmisbaar. Je werkt zelfstandig en bent flexibel. Je neemt je vak serieus en kunt lachen om jezelf.


OVER DE LESSEN

Je geeft online les aan 1 of 2 mensen. Je zorgt voor een goede, toegesneden voorbereiding waarin je met een programma en oefeningen komt die mensen motiveren en uitnodigen hun Nederlands daadwerkelijk te gebruiken, in de les en thuis. De behoeften van een klant bepalen wat je aanbiedt. Je hebt ervaring met online lesmateriaal of de capaciteit en zin om dit snel te leren. Alle communicatie met studenten verloopt online en heeft een persoonlijk en informeel karakter.


OVER DE STUDENTEN

De studenten zijn vaak hoogopgeleid. Hun motivatie om de taal te leren is over het algemeen prima. Het doel van de meeste studenten is met gemak en plezier deel te kunnen nemen aan het (professionele en sociale) leven in Nederland of hun examens te halen. En allemaal willen ze een leuke, speelse les!


WAARDEN

Connectie en plezier zijn belangrijke waarden, die we actief inbrengen in de les. Humor, ontspanning en speelsheid, dat past de meeste expats goed na een dag hard werken, voor hun kind zorgen of thuis zitten. En samen met veiligheid in de klas zijn dat belangrijke dingen die we van de nieuwe docent verwachten. Met 'real life' - opdrachten en leuke oefeningen in de klas helpen we expats niet alleen de Nederlandse taal te leren, maar ook het vertrouwen te ontwikkelen om het Nederlands actief te gebruiken met partners, buren, collega's, onderwijzers van hun kinderen en anderen in hun sociale omgeving. Dit draagt bij aan persoonlijk welzijn voor alle betrokkenen en cohesie binnen de Nederlandse samenleving als geheel.


BEDRIJF

Dutch with Joy is een jong bedrijf dat meebeweegt met de vraag van de klant. Flexibiliteit is dus een belangrijke eigenschap van de nieuwe docent. Er is aandacht voor individuele leerwensen en -benodigdheden van studenten. Connectie en plezier zijn belangrijke waarden in de lessen en daar buiten. En je werkt in een online omgeving.


VOORWAARDEN

Dienstverband: freelance/ZZP. €30 per lesuur voor 1 persoon, €35,- voor 2 personen. Dit is inclusief BTW (taallessen zijn vrijgesteld van BTW) en voorbereiding. We evalueren na 1 lesblok of het voor beiden een goede basis voor samenwerking in de toekomst is gebleken..


INTERESSE?

Bij interesse ontvang ik graag een persoonlijke motivatie met kort cv, foto en de dagdelen (ma t/m za, ochtend, middag, avond) waarop je beschikbaar bent via info@dutchwithjoy.com. Je krijgt dan van ons bericht of je uitgenodigd wordt voor een online kennismakingsgesprek. Als we allebei enthousiast zijn, bieden we je een Overeenkomst van Opdracht voor zzp-ers. 


Ik kijk uit naar je sollicitatie!

Heb je een vraag of opmerking?